Huisbloem uit zeecontainers

Huisbloem uit zeecontainers

De oprichter van Whitaker Studio bedacht zijn project een paar jaar geleden voor een klant uit Duitsland. Het had een kantoor moeten zijn dat is gebouwd van zeecontainers om geld te besparen voor een klant met een bescheiden budget. Uiteindelijk weigerde de Duitse koper echter nog steeds te bouwen, Whitaker plaatste het project op internet en vergat het een tijdje..

Nog niet zo lang geleden verscheen er een man die erg geïnteresseerd was in het project van een Britse architect. Het was een filmregisseur uit Californië die anoniem wilde blijven. Hij bezit 36 ​​hectare land in de buurt van Joshua Tree National Park, gelegen in de Mojave-woestijn in Californië. De omgeving is prachtig, maar heel specifiek. De filmmaker besloot dat het huis geschikt moest zijn, nam contact op met Whitaker en ging akkoord met alle details van het project, dat van een kantoor in een woongebouw veranderde..

Huisbloem uit zeecontainers

Huisbloem uit zeecontainers

Huisbloem uit zeecontainers

Huisbloem uit zeecontainers

Huisbloem uit zeecontainers

Huisbloem uit zeecontainers

Huisbloem uit zeecontainers

Huisbloem uit zeecontainers

Huisbloem uit zeecontainers

Huisbloem uit zeecontainers

Huisbloem uit zeecontainers

Huisbloem uit zeecontainers

Huisbloem uit zeecontainers

De totale oppervlakte van het toekomstige huis zal 200 m bedragen2, het heeft drie slaapkamers met badkamers, woonkamer, keuken en eetkamer. Los van het gebouw is het de bedoeling om op het dak een garage-schuur met zonnepanelen te plaatsen die voor warmte en elektriciteit zorgen. Het huis gemaakt van sneeuwwitte zeecontainers heette Joshua Tree Residence.

Het belangrijkste kenmerk van het gebouw is de opstelling van containers, die rond een gemeenschappelijke as staan, maar onder verschillende hoeken. Dit zorgt voor een panoramisch uitzicht op het woestijnlandschap vanuit grote ramen aan de uiteinden, en het huis zelf wordt als een bloem of een ster..

De containers zijn gepland om op betonnen kolommen te worden geïnstalleerd. Aan de achterkant, tussen de twee containers, komt een open ruimte met een zithoek en een hottub. Het interieur is erg licht, de decoratie is uitgevoerd met milieuvriendelijke materialen.

Beoordeel artikel
( Nog geen beoordelingen )
Delen met vrienden
Aanbevelingen en advies op elk gebied van het leven
Voeg een reactie toe

Door op de knop "Reactie verzenden" te klikken, ga ik akkoord met de verwerking van persoonlijke gegevens en accepteer ik het privacybeleid