Halal – wat is de betekenis van het woord, vooral de industriële productie van vlees en voedsel

Velen zijn dit concept niet tegengekomen en kennen de betekenis van het woord halal niet toen ze het zagen op een verpakking met verschillende producten. Deze term is naar ons gekomen vanuit de islam, waarin dit concept zelfzorg, ontspanning, amusement en voeding omvat. Bijna alles dat verband houdt met iemands activiteit, zijn leven onder de religie van de islam valt onder Halal, dus voor mensen is het een manier van leven.

Wat is halal?

Dit is een Arabisch woord dat ‘toegeeflijkheid’ of ‘vrijheid’ betekent. Halal is een door de islam goedgekeurd voedsel dat op een vergelijkbare manier wordt geproduceerd als moslimregels. Dit gaat voornamelijk over vleesproducten, want het is de gelovigen verboden vlees te eten met bloed en varkensvlees, apen (volgens de koran zijn dit mensen vervloekt door Allah). Er wordt ook rekening gehouden met de methode om het dier te doden, het moet worden uitgevoerd in overeenstemming met een speciaal ritueel: je moet het vee kalmeren, zeker bidden, heel snel en pijnloos doden. Dit vlees wordt halal genoemd.

Halal producten

Trouwe islamisten gebruiken producten die zijn gemaakt volgens speciale regels. Er is een lijst met toegestane en verboden gerechten. Halal-producten zijn als volgt:

  1. Bessen, groenten, fruit en hun derivaten.
  2. Alle voedselopties die niet onder Haram vallen (verboden).
  3. Zee- en riviervis: paling, meerval, steur.
  4. Sprinkhaan
  5. Zuivelproducten, melk. De uitzondering is slechts enkele verboden componenten: yoghurt met gelatine in de samenstelling, die wordt verkregen door vertering van dierlijke botten.
  6. Ijsje.
  7. Plantaardige vette Margarine.
  8. Alcoholvrije dranken, inclusief redelijk kwas, niet-alcoholisch bier.
  9. Soja bonen.
  10. Halal vlees.
  11. Bloemkool.
  12. Noten, granen.
  13. Kazen.
  14. Snoepjes, snoepjes zonder alcohol. Een uitzondering zijn producten die pure alcohol gebruiken in plaats van rum, cognac, etc. Pure alcohol wordt in het islamitische geloof niet als slecht beschouwd.

Voedsel

Lijst met verboden producten

De koran bevat alle soorten voedsel die niet door gelovigen mogen worden geconsumeerd. Halal eten wordt volgens bepaalde regels bereid. Hieronder volgen voorbeelden van wat geloof niet mag gebruiken:

  • dierlijk bloed;
  • emulgatoren en kleurstoffen;
  • vlees van dieren die buiten de islamitische traditie zijn geslacht en haramproducten eten;
  • eventuele klieren van interne afscheiding van dieren, gal / blazen, geslachtsdelen;
  • dieren die stierven door wurging, vallen, inslag, bliksem of stroming, die een natuurlijke dood stierven;
  • aanvullende grondstoffen van vet, botten, vlees van hararamische dieren: gelatine verdikkingsmiddelen, darmen van worstjes, worstjes;
  • alcohol als drank of component bij de bereiding van een maaltijd;
  • natuurlijk dode vis;
  • eventuele roofvogels met klauwen;
  • halal-voedsel dat in contact komt met harami-voedsel;
  • snoepjes met alcohol in de compositie;
  • hagedissen, egels, schildpadden, slangen, schorpioenen, katten, honden, muizen, ratten, hyena’s.

Alcohol

Halal vlees

Wanneer mensen in het dagelijks leven over halal praten, bedoelen ze vaak vlees. Halal-voedsel impliceert een speciale bereidingsprocedure, die een bepaald ritueel omvat en aan twee belangrijke voorwaarden moet voldoen: niet haraam zijn en het slachten van een dier moet de canons van de Koran volgen. Moslims hebben geleerd om van dergelijk vlees geweldige gerechten te maken. Bij het slachten moeten de volgende normen in acht worden genomen:

  1. Eerst moet je het gebed lezen en dan onmiddellijk de halsslagader doorsnijden. Tegelijkertijd moet het slachtmes glad zijn, zonder inkepingen. Runderen moeten volledig bloeden. De resten die zich na al deze procedures in het karkas bevinden, worden als toelaatbaar beschouwd.
  2. Vervolgens worden de zenuwen, sommige pezen verwijderd.
  3. Bij het koken van een zelfgemaakt gerecht, bijvoorbeeld pilaf, moet u eerst zout aan het vlees toevoegen en vervolgens afspoelen om de bloedresten te verwijderen.

Vlees van verschillende kwaliteiten

Welke soorten vlees zijn halal

Er zijn opvallende verschillen met gewoon vlees, vooral met betrekking tot productieregels. De toegestane rassen omvatten de volgende opties:

  • kip, kalkoen;
  • konijn;
  • rundvlees;
  • kameel, geit, lam;
  • kwartel, reiger, eend;
  • ganzen, patrijzen, struisvogelvlees;
  • buffel, antilope, wild.

Kip karkas

Kenmerken van industriële productie van halal vlees

Voedsel uit een halal menu is niet alleen een religieus onderdeel, maar ook pure producten die aan de nodige eisen voldoen. Bij industriële productie worden de volgende regels in acht genomen:

  1. in elke fase wordt een zorgvuldige controle uitgevoerd, zodat aan alle hygiënische en hygiënische normen wordt voldaan.
  2. Dieren worden speciaal behandeld voor het slachten, tijdens en na.
  3. Mesten wordt alleen uitgevoerd met natuurlijk voer (GGO’s, additieven, hormonen zijn verboden).
  4. Het dier moet absoluut gezond zijn.
  5. Vóór het slachten moet een kort gebed worden gehouden..
  6. Het slachten wordt uitsluitend uitgevoerd door de halsslagader af te snijden.
  7. Bloed wordt alleen zo volledig mogelijk verwijderd door de natuurlijke methode om een ​​aangename en delicate smaak te krijgen. Dezelfde procedure kan de kans op bacteriën aanzienlijk verminderen..

Er zijn nog regels die bij de productie in acht moeten worden genomen:

  • geen hormonale supplementen;
  • geen bevriezing voor opslag;
  • teelt, productie wordt volledig gescheiden van andere goederen uitgevoerd.

Bevroren Kipfilet

Is het mogelijk voor de orthodoxen om halal te eten

Moslims offeren dieren, lezen een speciaal gebed, maar halal eten wordt anders bereid. Daarom is dergelijk vlees volgens de bijbelse canons niet opgeofferd (in tegenstelling tot het slachten van een ram op Kurban Bayram). De meeste Russische mensen zijn orthodox, dus ze moeten onthouden dat dit voedsel is van een andere religie. Deskundigen op dit gebied doen de volgende aanbevelingen:

  • de orthodoxen kunnen halal eten als een ander niet te koop is;
  • dergelijke gerechten zijn toegestaan ​​als u moslims bezoekt;
  • Orthodox zelf mag geen eten kopen in een moskee.

Orthodoxe priester in de tempel

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Commentaar toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Halal – wat is de betekenis van het woord, vooral de industriële productie van vlees en voedsel
5 goedkope crèmes die niet onderdoen voor dure cosmetica